Kloakken
250-meters fettberg funnet i Londons kloakk

250-meters fettberg funnet i Londons kloakk

I 2017 oppdaget avløpsarbeiderne fra Thames Water i London-bydelen Whitechapel et enormt berg av fett og avfall som hadde samlet seg opp i kloakken. Fettberget målte nesten 250 meter og skal ha veid omtrent 130 tonn. Dette var bare det største av en rekke slike «fettberg» som er funnet under storbyen.

I 2013 flommet kloakken inn i en rekke boliger i bydelen Kensington, og årsaken viste seg å være et fettberg på «bare» 25 meter.

BBC ble med kloakkarbeiderne ned i kloakken under London – og fant et fettberg

Flere byer ser nå på måter å både begrense hvor mye fett som går i kloakken, og også måter å benytte seg av avfallet som ressurs. I London har for eksempel avløpsselskapet Thames Water inngått et partnerskap med et selskap som utvinner biodiesel fra fettet i kloakken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *